The value perceived and the sacrifice perceived by vegetarian food consumers

Autores

  • Rhaimá Aparecida Mendonça da Costa Birchal Professora Assistente do Centro Universitário de Belo Horizonte - UniBH. Pesquisadora do Centro Universitário UNA.
  • Luiz Rodrigo Cunha Moura Centro Universitário UNA
  • Fernanda Carla Wasner Vasconcelos Professora Adjunta do Centro Universitário UNA.
  • Nina Rosa da Silveira Cunha Professora Titular da Universidade Federal de Viçosa - MG.

DOI:

https://doi.org/10.12712/rpca.v12i1.11341

Resumo

This study aimed to identify what are the items that make up the categories of value and sacrifice perceived by the consumer of vegetarian food. Fifteen consumers were interviewed through a structured interview script and the data were analyzed by means of content analysis. The results indicate that exists functional, social, emotional, conditional and monetary values for consumer of vegetarian food. Besides exists sacrifices too, in the same dimensions of functional, social, emotional, conditional and monetary sacrifices. This study improves the components knowledge of perceived consumer value and perceived sacrifice value with consumer vegetarian serving as a base of research.

Downloads

Não há dados estatísticos.

Biografia do Autor

Rhaimá Aparecida Mendonça da Costa Birchal, Professora Assistente do Centro Universitário de Belo Horizonte - UniBH. Pesquisadora do Centro Universitário UNA.

Mestrado em Administração pelo Centro Universitário UNA.

Pós-Graduação em Gestão Gastronômica e Hoteleira pelo Senac-MG.

Bacharel em Administração pela Universidade Federal de Lavras - UFLA.

Luiz Rodrigo Cunha Moura, Centro Universitário UNA

Doutor em Administração pela UFMG.

Mestre em Administração pela UFMG.

Especialista em Tecnologia da Informação e Gestão Empresarial pela PUC-MINAS

Bacharel em Informática pela UFV

Fernanda Carla Wasner Vasconcelos, Professora Adjunta do Centro Universitário UNA.

Doutorado em Ciências pela Universidade Federal de Lavras - UFLA.

Mestrado em Saneamento, Meio Ambiente e Recursos Hídricos pela Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG.

Pós-Graduada em Solos e Meio Ambiente pela Universidade Federal de Lavras - UFLA.

Bacharel em Ciências Biológicas pela PUC - Minas.

Nina Rosa da Silveira Cunha, Professora Titular da Universidade Federal de Viçosa - MG.

Doutorado em Economia Rural pela Universidade Federal de Viçosa - UFV.

Mestrado em Administração pela Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG.

Bacharel em Direito pela Universidade de Itaúna - MG.

Downloads

Publicado

2018-03-28

Edição

Seção

Artigos/Papers