The food handlers’ practice on a cultural-historical perspective

Autores

  • Marcio Pascoal Cassandre Universidade Estadual de Maringá/Programa de Pós-Graduação em Administração Aarhus University - Danish School of Education
  • Liliane Canopf Programa de Pós-graduação em Administração da Universidade Tecnológica Federal do Paraná
  • Jucelia Appio Mestrado em Gestão e Desenvolvimento Regional da Universidade Estadual do Oeste do Paraná campus Francisco Beltrão.
  • Yára Lucia Mazziotti Bulgacov Programa de Mestrado e Doutorado em Administração da Universidade Positivo (PMDA-UP)

DOI:

https://doi.org/10.12712/rpca.v12i2.11352

Resumo

This article informs on gender and style of action, contributing to new perspectives on organizational studies and new possibilities of understanding the subject within its work environment. The unit of analysis involves the subject, the object and the relationship with others, both in terms of gender and style that occur in an activity. The self-confrontation method is used to analyze the practice of Food Handlers (FHs) of a confessional school. The two phases of data collection provided by the method sought to explain the genre and the style of the activities of these workers. The rules and regulations system indicate that the workers a high degree of mechanicity of the workers and submitted to constant surveillance. Understanding that styles renew genres enables the manager to learn that the invention practiced by individuals within the activity – called stylistic invention – is essential because if it does not happen the genre may be extinguished. 

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Biografia do Autor

Marcio Pascoal Cassandre, Universidade Estadual de Maringá/Programa de Pós-Graduação em Administração Aarhus University - Danish School of Education

Docente do Programa de Pós-Graduação em Administração. Doutor em Administração pela Universidade Positivo e pós-doutorando pela Aarhus University

Liliane Canopf, Programa de Pós-graduação em Administração da Universidade Tecnológica Federal do Paraná

Professora do curso de Administração da Universidade Tecnológica Federal do Paraná, campus Pato Branco e do Programa de Pós-graduação em Administração da Universidade Tecnológica Federal do Paraná. É doutora em Administração pelo Programa de Mestrado e Doutorado em Administração da Universidade Positivo (PMDA-UP) e Pós-Doutoranda no Programa de Pós-Graduação em Administração da Universidade do Vale do Itajaí (PPGA - UNIVALI)

Jucelia Appio, Mestrado em Gestão e Desenvolvimento Regional da Universidade Estadual do Oeste do Paraná campus Francisco Beltrão.

Professora do curso de Administração e do Mestrado em Gestão e Desenvolvimento Regional da Universidade Estadual do Oeste do Paraná campus Francisco Beltrão. Doutora em Administração pelo Programa e Doutorado em Administração da Universidade Positivo (PMDA-UP).

Yára Lucia Mazziotti Bulgacov, Programa de Mestrado e Doutorado em Administração da Universidade Positivo (PMDA-UP)

Professora do Programa de Mestrado e Doutorado em Administração da Universidade Positivo e professora sênior do PMDA da Universidade Federal do Paraná. Doutora em Educação pela UNESP-Universidade Estadual de São Paulo

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Publicado

2018-07-10

Edição

Seção

Artigos/Papers